Registrácia členov OGAE Slovakia

Od prvotného nápadu malej skupinky fanúšikov Eurovízie na Slovensku založiť organizáciu OGAE Slovakia (Organizácia fanúšikov Eurovízie) prešli už viac ako dva roky. Rok 2014 bol pre nás úspešným, a okrem prijatia do siete OGAE International sa nám podarilo založiť aj občianske združenie. Viac o celom procese a o tom, čo to vlastne OGAE znamená a aké prináša pre svojich členov výhody, sa dozviete v článku.


Čo je to OGAE? 
OGAE International (Organisation Générale des Amateurs de l'Eurovision) je medzinárodná organizácia, ktorá pôsobí od roku 1984 a momentálne združuje OGAE kluby z viac ako 40 krajín.

Viac info o OGAE International nájdete na www.ogaeinternational.com alebo na www.facebook.com/OGAEInternational

Aké sú výhody členstva v OGAE Slovakia?
možnosť účasť na podujatiach organizovaných OGAE Slovakia (každoročné konventy, stretnutia, zájazdy na národné kolá a na ESC),
- zisk členskej karty OGAE, ktorá prináša napr. 10% zľavu pri nákupe ESC produktov z oficiálneho internetového obchodu www.shop.eurovision.tv a mnoho ďalších výhôd a zliav v mieste konania ESC,
- možnosť zakúpenia balíkov lístkov OGAE ( miesta hneď pod pódiom na obe semifinále, finále a tri skúšky),
- možnosť prispievania k činnosti, a to napríklad členstvom v redakcii oficiálnej webstránky OGAE Slovakia (k čomu patrí aj komunikácia s rôznymi interprétmi z ESC).


Proces zakladania OGAE Slovakia začal v máji 2012, kedy skupina fanúšikov Eurovízie začala komunikovať o plánoch založenia spoločného klubu, ktorý by časom prerástol do občianskeho združenia v rámci OGAE International. Tak vznikol Eurovision Club Slovakia.
Keďže členstvo v OGAE International sa prehodnocuje raz ročne počas ESC, svoju kandidatúru sme odoslali v roku 2014 a po jej odprezentovaní 9.5.2014 v Kodani sme získali status asociovaného člena OGAE International. 
Plnoprávnym členom s hlasovacím právom sa OGAE Slovakia stalo po prezentácii svojej ročnej činnosti počas stretnutia prezidentov OGAE v 21.mája 2015 v Rakúsku.
OGAE Slovakia sa 27.6.2014 stalo po dlhom procese aj občianskym združením registrovaným na Ministerstve vnútra SR. 

Prvý konvent OGAE Slovakia sa konal 4.-6.júla 2014, kde si zhromaždenie členov oficiálne zvolilo aj svojich zástupcov na dvojročné obdobie.


Prihlášku na členstvo v OGAE Slovakia nájdete po kliknutí na nasledovný odkaz Prihláška na členstvo v OGAE Slovakia


Viac info na OGAE International - OGAE Slovakia , www.facebook.com/ogaeslovakia alebo mailovej adrese ogaeslovensko@gmail.com.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára